Valbooooorg

Är på förfest nu och ska snart dra vidare , tänkte bara ge en snabb uppdate.


Carreeeeee

Fredag - lugn barbacke uteritt, skritt och trav. Klättrade.
Lördag - uteritt i alla gångarter, busade.
Måndag - Siri skrittade ut i skogen så han fick lyfta på fötterna.
Tisdag - Evelina gick en promenad med honom, tror hon gick två och en halvan.
Onsdag blir det vila.
Han har haft en två månader lång igångsättning så nu är han redo för ett liv som skogsmulle. Planen är att han ska ridas ut/ köras ca 3 gånger i veckan så han håller igång kroppen.


börjar dagen med ridning

dagen började med klassråd och sedan ridning, på klassrådet fick vi alla ett varsit kuvär med 345 kr. inte alldeles fel haha. Sedan ridning, red först Nimbus halva passet och sedan bytte vi hästar och då fick jag hoppa upp på felix, bomben, så otroligt rolig häst det där!
 
Sedan ner till nedergård för att visa upp bella och nu har jag hål fram tills tre någongång. Så ska kolla på dp och bara njuta, är så glad över min bellabus! så otroligt glad.
 
här kommer random bilder, för jag har bildbrist.

NÄR DET VÄL GÄLLER, DÅ ÄR VI FAN I MIG BÄST!

SÅ OTROLIGT SJUKT JÄVLA UNDERBART GLAD OCH STOLT ÖVER MIN ALLDELES EGNA BELLA!
hade nyss exaaminationsblablabla saken, jag skulle visa upp vad jag och bella tränat på tillsammans med Rebecka. Innan fick dom se hur bella har varit med hjälp av filmer, bilder roch vad rebecka berättade. sedan så visade jag och bella upp vad vi lärt oss och fy fasiken så otroligt duktig hon var. då det var en tränare från svenska kennelklubben som var här och kollade allting och så, så det var viktigt att vi gjorde bra ifrån oss och fy fasiken så jävla bra hon skötte sig. Sökte ögonkontakt, gick fint, skötte sig rakt igenom allt. lyssnade på mig hela tiden och var bara så ååååååh, så underbart jävla bäst alltså. fy vad glad jag är!
Ikväll åker bella på semester ett par dagar, hon ska till Johans föräldrar och där trivs hon verkligen utomordentigt bra. och det är hon värd! Så stolt, världens absolut stoltaste matte är jag just nu. känslan är obeskrivlig. SÅ JÄVLA BRA BARA!
 
 

flicka3


felicnavidad

nu har felicia åkt hem, och jag saknar henne redan såklart.
Världens bästa lillasyster.
Hela helgen är vi ätit fet mat, förutom idag då vi åt subway, vi har ridit, slöat, fotat, kollat dp och haft sjukt mysigt. Kollade på sara som tränade titthinder på pascha idag också, den fula hästen kan fan hoppa när hon väl vill. Nu ska jag ner och ta in hästarna och kvälla dom, så sönt nu när odm kan vara ute länge. Senare ska jag basta, grilla, läska och mysa med mina amigos.
 
 
 
så här fin är min ponny varje dag då jag tar in honom.. tur att han gillar att duscha.

låt rädslan äta dig, tugga dig, sluka dig, svälja dig


min fina pojke

han blev så fin i sin nya jw grimma som mamma kom upp med idag, minfinastepownie. Sedan så kom hon upp med en pizza till mig från Minikrogen också, och min lillasyster. Så allt är riktigt bra just nu.
Vi ligger och tittar på en dokumentär om Justin bieber, Don't ask why, och äter chips.


nationella -done

nu sängen tills lunch och efter det luncha hästarna, har jour i helgen så min lillasyster kommer upp ikväll. Vi ska rida ut i helgen osv!


nationella skriftliga

sitter och vänta på att nationella ska börja, börjar 08.00. För tidigt för att hjärnan ska fungera.

- bilder från dom senaste dagarna


stigbyglar

då jag för tillfället inte har några stigbyglar utan lånar av folk runt mig varje gång jag rider så försöker jag nu hitta nya, jag flyttar ju hem om två veckor och då kommer jag behöva ett par nya egna stigbyglar.
 
jag tänkte investera i ett par stigbyglar som jag kan ha ett tag. Jag tycker egentligen mest om lätta smala stigbyglar, gillar inte tungklumpar med bred fotplatta. Så jag har funderat på Soft up stigbyglarna lite, tycker dom är snygg också. Men har även funderat på jin stigbyglarna, dom är lätt men har dock en bred fotplatta. Sprenger stigbyglarna är ju alltid skön att rida i, efter att ridit mycke ti dom ledade stigbyglarna som satt på gulles sadel så blir alla andra stigbyglar rätt så stum. Gillar dom fast att dom är stor och tung.
 
 
om jag köper jin stigbyglarna så blir det ett par bruna iaf,
 
soft up stigbyglarna skulle jag vilja ha antingen i svart /beige eller i svart/brun,
Hade en gammal bild i arkivet på ett par lila så orkar inte rota fram någon ny.
FUnderade på att köpa ett par lila förra vintern men det blev aldrig av då jag trivdes i mina som jag hade då. 
 
Sprenger stigbyglarna tror jag att jag vill ha den gamla modellen av, alltså inte den nya super ledade (svart blåa). Har dock bara ridit i den nya modellen en gång, men då gillade jag dom inte. Var på tok för vingliga.
 

jag låter regnet spola bort allt det jag vill ha,

Ligger i sängen och försöker beställa lite kläder, men swedbank vill inte samarbeta. Sidan laggar ihop och jävlas.
Ska snart ner till stallet och hämta moppe hjälmen, sedan åka till torrom för att ta ut pengar och köpa en glass. Ha lite lonleytime, fundera osv.
Sedan ska jag tillbaka, luncha carre + fixa stallet. Motionera bella runt två och en halvan (som förövrigt inte är 2,5 kilometer lång utan bara 1,8).
Carambo ska skrittas idag eftersom han reds ut i går.
 
fuck alla dom som bara vill förstöra
vi två har nåt dom aldrig kommer döda
du ger mig rus utan drog så förstå
hos dig jag kommer stå så länge mitt hjärta slå

min lediga dag,

vaknade av mig själv runt sju, mobilen var tvärdöd så inget alarm hade ringt.
Men vad gjorde det då jag vaknade till det här
 
Tårarna forsade och jag kan fortfarande inte sluta le.
Hur kunde just jag ha sådan enorm tur som träffade den absolut bästa vännen man kan ha?
Maja är den här personenen som jag berättar exakt allt för, hur dumt det än är och hur mycket jag än skämt ut mig så spelar det ingen roll. För hon förstår. Hon är den personen som jag alltid kan vara mig själv med i alla lägen, som jag kan se ut exakt hur fan som helst framför och den jag kan göra vad fan som helst framför. Vi är exakt lika samtidigt som vi är totalt olika, det kanske låter dumt men så är det.
Maja är den som ser till så att mitt liv går runt, hon hjälper mig med allt det där jobbiga och ser till så att jag har det bra. Hon kommer med dom där kloka orden som man beöver höra då allt bara känns skit. Hon får mig att skratta en sån där dag då allt bara är lite extra jobbig. Hon finns där när jag behöver henne och jag hoppas och önskar att det kommer förbli så föralltid, för annars vet jag inte hur jag ska klara mig..
 
Jag vet inte ens hur jag ska svara på hennes facebook inlägg, för jag kan inte förklara i ord hur tacksam jag är över att jag har just Maja som min vän och sambo. Hur jag än skriver så känns det inte tllräckligt.  
jag får helt enkelt bjuda henne på cheeese och redbull istället, <3

mössan är på och solen skiner

imorgon är det Torsdag och då är jag ledig, det gör mig glad.
 
Red ut Carambo idag och har nyss cyklat med Bella. Så båda är motionerade, trötta och nöjda. Carambo fick en helkroppsduschning också. Jag har aldrig suttit på en ponny som är så galen som honom, totalt livsfarlig egentligen. Idag körde han en fuling, reste sig - bockade - reste sig - bockade. Så man flyger omkring som en liten tygdocka. Peppad till tusen som alltid. Så jävla rolig att rida alltså, hualigen.  
 
Ikväll ska jag läska med flickorna,
för idag tog vi på oss mössan som får oss att se ut som kaptener
för att det är 14 dagar kvar till studenten
och för att det är sol. snart sommart och för att livet är riktigt bra just nu.
även fast du har lämnat mig föralltid

Mösspåtagning

Nu- fixa sig och sen ska hatten på


nordvik

missade lunchen och sov över middagen,
rinde Maja och var tjurig för att jag var hungrig och 2 minuter senare så står lillmamma Maja i rummet med två pan pizzor. Det mina vänner, det är riktig vänskap.
Vet absolut inte hur fan jag ska överleva, om 15 dagar kommer jag flytta bort ifrån allt och alla.
Jag kommer flytta ifrån Majsen, den person som hjält mig hålla huvudet ovanför ytan dom här jobbiga månaderna. Jag kommer flytta ifrån mina allra finaste vänner, min trygghet.
Jag kommer flytta ifrån den plats som jag kallat för hem i 3års tid.
Jag kommer flytta ifrån dom fina hästarna som jag spenderat min ork, tid och kunskap på i 3 år.
Jag kommer flytta ifrån sena kvällar runt brasan med det bästa folket som finns.
Jag kommer flytta ifrån fester som bara kaosar, där alla är för full och där alla bara skrattar.
Jag kommer flytta ifrån tidiga mornar då jag och maja ligger och drar oss i sängen och klagar över hur mycket vi inte vill ha häst just då.
Jag kommer flytta ifrån det ridhus där jag spenderat så många kvällar med att kämpa och lyckats.
Jag kommer flytta ifrån det råttbo som vi kallar för stall, där man vet vart varenda liten spik sitter för där har man varit, varje dag i 3 år.
Jag kommer flytta ifrån lärare som ställer upp och glädjs för ens framgång.
Jag kommer flytta ifrån att somna till Majas spelista varje kväll.
Jag kommer flytta ifrån den plats där du och jag träffades.
Jag kommer flytta ifrån den plats där vi skapade en miljon minnen.
Jag kommer flytta ifrån den plats som får mig att må bra
Jag kommer flytta ifrån allt som betyder något.
Jag kommer flytta ifrån allt jag älskar.
Jag kommer flytta ifrån och jag kan inte hindra det.
 
Jag kan inte är tre ord som jag inte tycker om, men just nu så kan jag inte. Jag kan inte göra något för att stoppa det, jag kan inte vrida tillbaka klockan. Jag kan inte göra alla dagar ogjorda. Jag kan inte. Det går inte. Och jag hatar det. Jag önskar att jag skulle uppskatta min tid mer än vad jag gjort, jag önskar att jag skulle njutit och varit tacksam.
 
I morgon är det mösspåtagning,
nu ska jag sova.
För jag har suttit runt en brasa hela kvällen med dom finaste människorna som finns.
Godnatt
 

Mr Sandman


15 dagar kvar

idag vill jag ha glass.
-

Sitter på min livs sista samhälles lektion och diskuterar prostitution. Har nyss ridit skolans busunge Sandman. I början var han spänd, på tårna och rädd för allt - som vanligt. Men vi jobbade oss igenom det och han blev riktigt fin och lösgjord efter ett litet tag.
-
Ikväll ska Carre longeras, Bella ska motioneras med cykeln och jag ska plugga. Men nu ska jag först ner och duscha.
-
Idag regnar det, så Carre fick ha sitt nya regntäcke


söndag osv

 

boxplats och plugg

har nyss ringt på en annons angående ett stall där jag vill ha en plats,
mamma ska åka dit och kolla på stallet i kväll efter hon släppt av mig på skolan.
Ska städa ur den där helvetes jävla lägenheten idag. Blä.
Har pluggat massor idag, mamma har hjälpt mig med det mesta vilket var väldigt snällt och välbehövt.
 
Förövrigt så har jag kommit på att jag lider av någonting som jag tänker kalla söndagssyndromet. typ. varje söndag är min kropp som värst. För det är då jag slappnar av och vilar och då kommer allt. Like a punch in the face. Nästa helg ska jag jobba själv i skolstallet hela helgen, tjohoo så kul. ser jag ju verkligen fram emot.
 
Idag följer Bellson med till skolan också och bor med mig dom sista veckorna.
 
Förövrigt så saknar jag grönt gräs och bar mark. Jag saknar sena kvällar runt en brasa och bruna sommar ben.
Jag saknar mitt blonda hår FAST att jag inte alls passar i det.
 
 
 
 
 

lördAAAg

lördagen spenderades med Siri,
hon kom och hämtade mig typ runt 6 tiden, åkte hem till henne.
Åt grillat & myste ute på altanen typ halva kvällen.
 

Fredag

Sitter på bussen på väg mot Sundsvall, har legat i sängen och snackat ned Siri hela morgonen så hade inte packat eller så förns några minuter innan bussen skulle gå. Men jag hann för nu sitter jag på bussen.

När jag kommer hem ska jag köpa linser, sy min nya hårförlängning pch plugga. Mysa med Bella också,


20dagarsssss!

Igår var det 20 dagars i klocke, jag Siri och Fia förade tsm innan vi drog dit, jag gillar vin och vin gillar mig så på en halvtimme hade jag fått i mig 1 liter vin. Askalas var jag då alltså innan jag ens kommit till festen. Vi åkte dit runt nio, tor jag. Blev tidig hemgång, men hade väldigt roligt hela kvällen, tror Johan och Oskar var rätt så less på mig not slutet för jag var lite för full. Men jag hade roligt i alla fall.

Dock tycker jag egentligen inte om att dricka. Dom gånger jag varit nykter på fest så har jag alltid haft roligare. Gillar inte att hälla i mig något som förändrar mig som person.


hejdå gullis

vaknade nyss av att Elenore ringde och berättade att Gulle gick igenom besiktningen, självklart gjorde han det. Fräschare ponny får man verkligen leta efter. Kan tänka mig att han dansade sig igenom hela vet.besen, fina pojken.
 
Är då glad att vi hittade ett fint hem åt honom osv, kommer dock bli lite tomt utan att mötas av värdens finaste glädjespridare varje morgon. Men nu får han glädja någon annan, och bara tanken på det gör mig glad.
 
Nu ska jag ner och mata min feta ponny för han vill ha lunch.

jultomten kom tidigt iår

 
igår kväll när jag satt ute med mina vänner och lyssna på musik, grillade osv. så vänder jag mig om och där står Elenore, med ett stort paket i handen och ett ännu större leende på läpparna. Hon hade med sig en present, eller inte bara en utan 4, tre tröjor och ett brev! I paketet så låg detta:
GISSA OM JAG BLEV GLAD ELLER?!
(jackson fleecen på sista bilden är en tröja, se ut som en väst då jag vikt armarna underligt. Den är även marinblå i verkligheten)
 
Sitter just nu i mountain horse tröjan och myser, otroligt skön är den. Sånt här mjukt foder på insidan.
 
NUUUU måste jag plugga klart sista samhälles uppgifterna så jag hinner ner till gulle och säga hejdå en sista gång, han åker på vet.bes om ett litet tag och om han går igenom så åker han till sin nya ägare idag.
jag som hatar att ta avsked. hatar hatar hatar att slitas från personer/djur som jag tycker om. hatar att säga hejdå.
Men han kommer få det så bra, det tvekar jag inte på!
 
efter att jag läst brevet så såg jag ut så här,
så jävla töntig och känslig ibland men det var verkligen ord och meningar där som berörde hjärtat.
Och som jag verkligen behövde just nu.
 
 

carambos nya grimma

Carambo ville ha en jw grimma, så han fick det.
 

nike air force 1

hej tomten, köp dessa till mig. gärna ett par höga också, http://www.sneakersnstuff.com/sv/product/1226/nike-air-force-1-gs

avelslektion

kom nyss upp från avelslektionen och innan det hade jag redovisning på mit tprojektarbete. Har haft noll tid att plugga, har inte ens hunnit sätta ihop en redovisning. Så det blev mest bara ställa sig där framme och improvisera. Nu ska jag plugga alla rester i engelska b (dvs, varenda läxa vi någonsin har fått i den kursen + lite till) och när jag gjort det så får jag gå och äta.
Efter det ska jag göra 6 häften (ca 20 frågor i varje) + några prov osv.
 
I morgon är det 20 dagars, woooopa!
Om någon där ute vet av någon som säljer en körsele så give me a hola.
 
förövrigt så längtar jag ihjäl mig tills jag kan komma hem till min fina mucho,
 
 

kill the noise

Har sovmorgon tills halv ett, så efter att jag fixat hästarna i morse så la jag mig i sängen och här har jag legat tills dess. Ligger och kollar på saker som gör mig glad, typ lår tatueringar och air max 90's. Har hittat ett par nya älsklingar som jag ska köpa åt mig själv i studentpresent också, woopwoop.
Annars så går det bra, saker är på g nu och det känns jätte roligt! Dock ingenting jag kommer skriva ut offentligt förens allt är spikat och klart.
 
gulle ska få busa av sig i ridhuset idag + ridas ut.
carambo ska få busa med gulle i ridhuset :)
 

all over it

har inte ätit någon middag, inte lunch för den skullen heller då den inte var ätbar.
petade dock i mig någon tugga. 
inte frukost heller då jag tänker efter.
så är lagomt trött, less och hungrig.
dock har jag ätit en halv godis påse, så jag överlever.
men har inte körkort så kan inte åka och äta heller, inte åka och köpa mat.
ingen som har utkörning hit.
life sucks.
 
nu ska jag ner till stallet,
carambo ska skrittas ut av siri och gulle ska klättra.
 
adios bitchanos

söndag

var till stallet på förmiddagen och broddade om Snappe sedan åkte jag hem, insåg att mitt konto blivit rensat så ringe polisen, banken osv.
Som tur är har jag snälla, duktiga vänner som fixade tillbaka mina pengar från personen som var så dum och tog av mig.
Sedan kom några vänner ner från kramfors och hämtade mig, körde mig upp till härnösand där jag sov inatt och sedan så åkte jag till skolan i morse.
 
Hade markarbete på Mylle, trevlig och stabil. En sån snäll gubbe som ställr upp på allt i alla lägen. Trågikt men skönt ibland.
 
Nu ska jag gå till sängen, lägga mig och äta godis och kolla på dom nya New Girl avsnitten som kommit ut, sedan luncha hästarna och efter det bild.
 
Idag fyller Elenore år också, så grattis till henne! :)

fredag och lördag

fredag, tog bussen runt tolv till härnösand,
var där hos en kompis tills fem, halv sex. käkade sibylla osv,
sedan bussen hem till Sundsvall,
drog till nacksta på kvällen och umgicks,
missade sista bussen hem så fick vänta på nå randoms som skulle köra hem mig.
satt ute i en timme och frös.
 
lördag så var jag med en gamal vän hela dagen, vi pratade och hade kul.
sedan åkte jag hem och efter det till ljusta och sen vidare till nacksta,
var i nacksta med peeps hela kvällen och natten, fyllekäkade på donken osv och sen tillbaka till nacksta.
där var jag tills klockan började närma sig tre och då fick jag skjuts hem.
 

torsdagen


uteritt och cykelpromenad

hovvårds provet gick si så där, hade pluggat som en galning timmarna innan och så kom inte ens det jag pluggat med på provet. Men nu kan jag iaf bland annat skon och sömmens delar klockren!
Efter det så hade vi "häst hantering" och då fick jag i uppgift att rida ut Gulle, vi var ute i lite mer än 1 timme och hade riktigt roligt. Klättrade bland annat i lång och låg form i lugnt skritt tempo upp för galten backen ett par gånger så han fick jobba lite med ryggen och rumpan.
 
Vi var båda nöjda och trötta när vi kom tillbaka till stallet. I morgon har vi banhoppning på lektion och jag hade först tänkt ha  med Gulle men med tanke på att jag åker hem i morgon och gulle därför kommer vila i helgen så känns det inte som någon bra ide, om jag får skjuts upp söndag så skulle det gå. För då kan han vila lördag och skrittas söndag. Men vill inte att han ska stå länge efter att ha hoppat då han kan bli stel osv. Så vi får helt enkelt se hur det blir med det. Gulle fick stå i stora stallet ett tag idag då jag väntade på att Elin och Sofie skulle bli klar och han var riktigt nyfiken där inne, skulle nosa på allt, bita i alla täcken, utforska vertenda litet hörn i hela stallet! så typiskt honom alltså.
 
Efter det käkade jag god middág i matsalen och sedan ner till stallet igen, fixade klart allt och efter det tog jag och cyklade två och en halvan med carre som fick gå brevid. Behövde verkligen kvalitetstid med honom och vi hade det så otroligt mysigt.
 
Kommer bli galet att jag snart inte kommer ha någon häst alls längre, lillasyster och mamma gör sig av med hästen dom med så vi kommer vara helt hästlös. Och vi alla är van att lägga ner all vår fritid i stallet så vi kommer nog flippa ur på varandra big time flera gånger om dagen.
Jag vet till 100% att jag kommer tappa mitt intresse totalt när jag inte har någon häst längre. Och jag vill verkligen inte det. Jag har dom senaste 14 åren varit i stallet konstant, aldrig tagit en paus utan haft ledigt någon vecka då jag varit borta bara. Men då jag varit ifrån stallet i mer än 1 vecka då jag varit i stugan osv så har mitt intresse svalnat väldigt fort. För jag är så, antingen ska jag göra det fullt ut eller inte alls. Och att rida andras hästar lite nu och då fungerar inte.
Så hejdå mina 14 år i stallet, mina 3 år på en utbildning jag inte kommer jobba inom och hejdå min absolut största kärlek och mitt liv - min hobby livsstil.
Känns förjävligt, rakt åt helvete faktist.
Men har inte hittat någon häst som jag är sugen på och jag kan ju säga att Gulle satt ribban rätt så högt nu.
Och att äga någon annan häst än Carambo, nä du. Det går inte.
 
Men jag tackar för tiden, för alla som hjälpt mig på vägen och gett mig dom stora chanser, möjligheter och hästar som ni gjort. Alla som stöttat mig och alla fina hästar jag haft. Alla miljoner timmar i stallet. Dags att sälja all utrustning också. Och där kommer tårarna. Haha, jag och min älskade utrustning. Jag och mina älskade märkes saker. Det är något grovt fel på mig.
 
Nu ska jag ner och hämta tvätten och sedan ska jag sova. Jag har 3 veckor kvar på hästryggen så måste tagga nu inför dom.. adios
 
BTW, HAR MASSA BILDER FRÅN IDAG MEN mobilen samarbetar inte, så blir ett tråkigt inlägg utan bilder. standard.

i'll not stop until i'm on the top


insperation, längtar drömmer & hoppas

 
 
 
Jag har varit så förtvivlat hopplöst förälskad i lår tatueringar under en lång tid nu. Jag kan sitta i timmar och titta på lår tatueringar och bara hoppas på att en dag sitter den där, jag skulle vara så lycklig om den bara kunde göra det innan sommaren. Jag vet exakt precis hur jag vill ha den, men har inte bestämt ännu om jag vill ha den på framsidan. yttersidan eller baksidan ännu bara.
Jag vill, jag vill, jag vill.
Jag önskar att taket i mitt rum bara kunde öppna sig och att det skulle börja regna ner pengar, i sånna fall svär jag dyrt och heligt på att jag skulle skänka allt till olika organisationer som jobbar med djurens rättigheter och sedan skulle jag ta och spara lite granna och göra en riktigt fin lår tatuering. Resten skänker jag, bara jag får min tatuering. Precis exakt så som jag vill ha den.
Jag tror lår tatueringar är en sådan sak som man antingen inte tycker är det minsta lilla snyggt eller så tycker man att det är det vackraste man någonsin sett.
Och till er som tänker nu " jaaamen lilla gumman hur snyggt kommer det va när du är 80 år?" Till dig kan jag berätta att min tatuering kommer inte ändras bara för att jag blir gammal, den kommer va precis lika snygg och jag kommer älska den exakt lika mycket. Desutom så kommer jag nog inte visa mina lår så mycket vid den åldern, utan jag kan sitta hemma i min ensamhet och titta ner på min fina tatuering och veta att jag har gjort vad jag vill just då i livet. Att jag har varit ung och att jag har levt. Gjort min grej och vad jag tror på. Vad jag gillade då. Istället för att jag inte gör den och sitter där när jag är äldre, tittar ner på mitt tomma lår och ångra att jag var en mellanmjölks svenssons som inte följde min egen vilja och gjorde vad som kände rätt just exakt då. För jag kommer aldrig vara rädd att drömma, jag är bara rädd att inte kunna genomföra mina drömmar.
 

Sitter på morgonlektion och mår bra

Sitter på dagens första lektion, har inte pluggat det minsta lilla intill hovvårds provet.. Åh herregud, varför gör jag så här mor mig själv? Nu kommer jag stress plugga på lunchen och inte lära mig någonting. Senare idag blir det stallet och plugg!


02.28 en onsdagnatt

Jag och Rebecca har suttit uppe och pratat hela natten, nu är det dags att sova så jag orkar plugga till hovvårds provet i morgon på morgonen ..
Förövrigt så sökte jag in till högskola idag, kriminologi som första och bildjournalistik som andra. Godnatt


Lollipopiloplop

Har nyss ridit lite bommar i ridhuset och nu sitter jag på fikat och funderar över studenten. Folk frågar hela tiden vad jag vill ha i studentpresent och jag vet inte, jag vet bara att jag vill ha ett körkort och det kommer jag ju lixom aldrig kunna få, och en låt tatuering, skulle kunna dö för en lårtatuering.


bommar osv.

 
nyss kollat på michaela som tränat på Mylle för Brita, ärligt en av dom bästa tränarna. Är givande att stå och lyssna på hennes lektioner och man lär sig mycket bara genom att se på.
 
Lämnade kvar travbommar + et tlitet hinder. Gulle ska trimmas lätt i ridhuset idag och trava bommar + rulla på över lillhindret lite. Bara för att han ska få in det som en naturlig grej.
 
Klippte av carambo manen i morse. Han och jag ska mysa massor ikväll. Självklart ska jag mysa med gulle och red också.
men nu måste jag ner till stallet om jag ska hinna med alla 3, adios amigos osv.
 

some true shit

nu blir det duschen med Emma och efter det ska vi spela anden, sååå länge sedan sist. Adios
 

markarbete + uteritt

släppte ut hästarna som vanligt vid sju i morse och sedan gick jag och åt frukost, gick tillbaka till rummet och var så in i helvetes jävla trött men tvingade mig själv till lektionen. Satt där, själv i klassrummet i 50 minuter och väntade tills jag insåg att det förmodligen inte kommer komma någon.. LAGOMT LESS.
 
Hade markarbete på Nimbus idag också, jag har äntligen lärt mig rida honom och idag så gick det riktigt bra. Han är fortfarande på tok för stor för mig att rida och kommer inte riktigt åt honom men har hittat "kryphål" nu i hur jag ska göra. Har kommit på en massa knep och nu har vi bildat ett team. Känns riktigt bra att jag uppnåt ett av mina mål innan jag slutar här i alla fall. Sjukt, inte ens en månad kvar nu..
 
Efter det så skulle jag egentligen ha samhälle men vädret var så fint och Gulle såg så rastlös ut så jag sket i den lektionen och tog en lång uteritt med Gulle istället. Så otroligt härligt och han var riktigt mjuk och fin.
Vi hade det väldigt kul och var ute ett bra tag.
 
Senare på kvällen så gick jag ner och fixade stallet, myste med Red och sedan tömkörde jag Carre. TAGGAD PONNY TILL TUSEN. hualigen, älskar livsglädjen i den där lilla killen nu alltså. Hela han bara lyser när han får jobba, min finaste stjärna!
Haha btw så har nästan aldrig Carambo grimma på sig nu för tiden, leds alltid i endast ett grimskaft runt halsen eller så går han lös. Min finaste bebbo!
 

Luvträning

Gulle får gå med luva i hagen ett par timmar idag så han vänjer sig vid den.


Red säger hej


kvällstankar


promenad

Gick ner till stallet efter middagen, fixade och donade klart allt först och sen tog jag en promenad med Gulle. Vi gick två och en halvan och det var sååå härligt att höra hovarna mot asfalten igen.
Tog kedja idag då vi skulle promenera längst vägen och han verkade inte riktigt gilla den.
Som jag sa så har han ju vilat i nästan en vecka så blir några dagars lugn igångsättning.
Promenad idag, skrittas i morgon också + släppas i ridhuset så han får springa av sig lite överskotts energi,
onsdag lätt trimning i skritt, trav. Lugn galopp utan krav något varv.
 
 
Efter promenaden så hämtade jag in Carre och fixade lite med honom och sedan hämtade jag in Red. Så nu står alla och äter nöjt på sin kvällsmat. Solen skiner fortfarande och vädret är verkligen oslagbart. Strålande sol och så super fint bara.
Jag gick nyss och köppte mig en cola och pringles för mina absolut sista pengar, öppnar colan i sängen och spiller såklart ut hela. I sängen. På mina nya lakan. Och mina nytvättade ridbyxor. Och mina älskade hvpolo strumpor. Och över halva datorn.  
Jag ville bara dö där en sekund. Har inte råd att köpa en ny cola heller.
 

Amstaff

10 veckor gammal renrasig Amstaff valp till salu, hane. Svart / vit. Är du själv sugen eller vet någon som är så hör av dig fort fort fort.

just nu - religion

Idag har jag 3 hästar, har även lilla fina bäbis Red som äntligen har kommit tillbaka. Dock åker han till ett nytt hem snart igen men han är i alla fall här för ett tag. Så honom har jag också hand om, fina rädisan <3
 
Har nyss varit och hämtat ut ett paket på kansliet med mina fina carambo armband som jag beställde för ett tag sedan.
Nu sitter jag på religionen och tittar på film.
Efter det bild, sen middag och sedan ner och ta hand om hästarna hela kvällen.
 

mina finaste pluttponniiis och ungponny sm drömmar

var nyss nere och lunchade pojkarna, hade egentligen noll tid men när jag väl var där gick det inte riktigt att slita sig ifrån att mysa med dom. Har verkligen saknat dom så otroligt mycket. Har saknat ett rida gulle massor, det är en speciell känsla att sitta på den ponnyn..
 
Inatt drömde jag att jag och gulle var på väg till ungponny sm! Vi satt i bilen med släpet rullandes bakom med gulle i. Hade världens härligaste känsla i hela kroppen och var verkligen hur lycklig som helst. Har flera gånger fantiserat mig bort till ungponny sm, där skulle gulle verkligen platsa asså!
Jag och mamma diskuterade faktist fram och tillbaka när gulle just kommit och var så sugen på att behålla honom själv, vidareutbilda honom och ha som mål att hoppa ungponny sm och sedan gå till försäljning. Men icke sa nicke, så blev det ju inte. Det var i alla fall riktigt härligt att få drömma det.
 
-
Igår så tog vi bussen från stan vid sju upp till härnösdand där jesper hämtade oss. Åkte till skolan och lämnade av sakerna och sedan åkte jag och Jesper till kramfors och åt, sylos såklart vad annars.
 
Sedan åkte vi tillbaka till skolan och la oss och kollade på film hela natten och pratade om allt och ingenting.
 
-
ikväll ska gulle skrittas och sedan få spinga lite i ridhuset, Carambo ska jag mysa en massa med. Han ska friseras oxå, manen har verkligen blivit på tok för lång nu.
längtar tills i morgon då det är markarbete på lektionen! TJOLAHOPPPPPPPPPP.

Lördag kväll

Runt elva tiden så vandrade jag och Emma bort till Jonas och Axel, två killar från Småland som vi träffade på krogen kvällen innan. Rätt så random. Vi satt och pratade hela kvällen och hade det jätte trevligt. Gick hem kvart över två, käkade nackmacka osv och somnade runt halv fem. Idag ska vi åka upp till skolan igen. Känns åt helvete och hopplöst för att jag hellre är i Sundsvall. Fast jag saknar verkligen ponnysarna nu så det ska bli rätt så ok att komma upp ändå.


fredag och lördag

fredagen började med att jag vaknade upp hos en vän runt elva, somnade vid sju på morgonen så fick inte så mycket med sömn. Tog bussen hem och skulle just gå och lägga mig då Filip kom, han hjälpte mig att byta lampa i projektorn vilket var gudasnällt för jag har försökt men det slutade inte så bra. Hade nästan ihjäl min stackars projektor.. Så tur att jag har kompisar som kan.
Vi åt frukost, lite väl sent då vi åt den tjugo över tre på eftermiddag men ändå. Sedan gick vi en lång promenad med Bella och efter det drog vi oss ner mot stan, satt i solen och mådde gott. Åkte hem till filips mors i haga ett tag och sedan ner på stan igen för att möta upp Emma som kom med tåget från Söderhamn till moiii. Vi åkte hem och lämnade Emmas packning och sedan ut på birsta en snabbis för att möta Jocke och äta mysmiddag på coop! Fast så mysigt blev det ju inte eftersom vi fick trycka i oss korven för att hinna med bussen tillbaka igen. Väl hemma så började vi fixa oss och dricka vin, Timmy kom hit ett tag och sa hej. Sedan fortsatte vi fixa oss och efter ett tag kom timmy tillbaka för att köra ner oss på stan, vi var rätt så full redan då både jag och Emma men vi tog oss till Stadshuset, dansade och träffade massor med folk. Var där till stängning och hade så jävla kul. Efter det blev det fylle käk på kebbaben, och jag åt till och med kebab. damn, allt är fasen gott på fyllan. Sedan skulle vi börja vackla hemmåt men jag och emma började tjafsa så hon satt sig på navet och jag gick hem, ringde tess och sa åt henne att ringa emma och tvinga henne hem så när jag vaknade upp i morse låg hon brevid mig. haha, jag och emma tillsammans på fyllan slutar oftast i katastrof.
 
Idag har vi bara mått som grisaaar, mamma köppte pizza åt oss också vilket var behövligt. Ikväll blir vi nog bara inne, mår inte så vidare. I morgon upp till skolan igen, hästarna har haft några dagars vila så det blir en lugn igångsättnings vecka för gulle.
 
jag känner verkligen hur tråkig den här bloggen är, men åter igen. Jag skriver för min skull, för att jag ska kunna gå tillbaka och se vad jag gjort. inget annat.
 

you are like air to me, i can walk fucking through you


onsdag och torsdag

onsdag, drog ner på stan med filip på dagen. Vi köpte lite kläder osv, sedan gick vi till unga magasinet cafet tjolahopp vad det nu heter och fikade. Satt där och pratade allt för länge.
Sedan tog vi bussen till haga hem till filips mami, satt och pratade där ett tag och sedan körde dom hem mig till mamma. Bytte om och åt lite mat för att sedan dra ner på stan, drog på bio med tess, evelina, jannie och emil. Såg den sjukaste filmen på länge, fy fan för skräck film på bio alltså.
 
Sedan satt vi på navet i en timme och väntade på att tjejernas buss skulle komma, träffade en full Max och en blåslagen Anton. Drog hem med en kompis och sov där inatt, vaknade runt 12 och gick då ner på stan och käkade med Felicia. Gick runt på stan ett bra tag och nu ska jag snart ner igen, ska träffa lite vänner och sedan dra till studion.
 
SÅÅÅÅ NU DUSCHEN, så jag hinner med mitt liv.
förövrigt så saknar jag mina ponnysar som har lite vårvila nu.
 

för det är torsdag och jag kan inte sova

SENASTE: Dryck: Oboy
Telefonsamtalet: Filip
SMS:Christoffer
Sång du lyssnade på:  nostalgi låten Organismen – Den vita kaninen 
Gången du grät: gråter så fort jag tänker på carambo, så hela tiden
HAR DU NÅGONSIN: Har någon varit otrogen mot dig: Inte vad jag vet om i alla fall 
Förlorat någon speciell person: ja
Varit deprimerad: nej 
Varit så trött att du somnat sittandes: typ varenda gång jag sätter mig i duschen
DINA TRE FAVORITFÄRGER: 1.alla 2.glada 3.färger
I ÅR HAR DU: Lärt känna en ny vän: massor
Fått ditt hjärta krossat: jag har krossat mitt eget hjärta, om det räknas 
Skrattat så att du har börjat gråta: jajemen
Träffat någon som förändrat ditt liv: ohjaa
Fått reda på att någon har pratat om dig: jadå
Kysst en kompis: jajemen, tycker om att pussa på mina fina vänne
 
 
BLANDAT: Hur många av dina msn-kompisar har du träffat: finns msn fortfarande?... dafuq.
Hur många barn vill du ha: 2,  
Har du några husdjur: J-a
Vill du ändra ditt namn: om jag skulle ändra mitt namn så vore det till typ stålmannen eller något. annars nej. 
Vad gjorde du under din förra födelsedag: var på skolan, träffade inte min familia. Red fina hästar.
Vilken tid vaknade du idag: Runt 12 
Vad gjorde du igår runt midnatt: Jag satt på navet med mina friendssss och frös.
Någonting som du längtar till: tills allt bara är över och jag inte längre saknar. tills sommaren är här och mina ben är bruna, nätterna är långa och skuggan är varm.
Senaste gången du träffade din pappa: Två månader sedan, kanske mer.
Tre saker du skulle vilja ändra om i ditt liv: förlänga min skoltid så jag slipper skiljas från mina vänner, göra carambo 10 år yngre och göra mig själv till miljonär så jag kan köpa gulle och starta ungponny sm på honom
Vad lyssnar du på just nu: Sam Tsui – Try (originally by Pink)
Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: haha ja,
Vad gör dig irriterad just nu: alla "tag a person that.." på facebook, det var kul igår. idag är det störande.
Vad är ditt namn: Emelie
Singel/upptagen: singular 
Stjärntecken: fisk
Kille eller tjej: Flicka
Grundskola: Bergsåker, Katrinelund och Österro 
Gymnasie: Nordvik
Högskola:
Piercings: Öron, navel, tunga
Tatueringar: handled och hand 
Höger eller vänster: Höger
 
 
DIN FÖRSTA: Operation: aldrig gjort nån
Piercing: öronen, när jag var typ 7 år 
Bästa vän: Oskar Parment
Sporten du spelade: Ridning
Husdjur: Våran kissekatt, Majsan. Vi har fortfarande kvar henne och hon är nu 15 år.
Vaccination du minns: Stelkrampssprutan, dödens död vad jag hatade den.
Konsert: Kent
Förälskelse: tror Filip var min första förälskelse, minns att vi hade pussjagis och höll varandra i handen i alla fall haha.
Alkohol du drack: champange i stugan, smakade skit och jag lovade mig själv att aldrig mer dricka.
JUST NU: Äter du: ingenting, åt nyss donken
Dricker du: Oboy
Är du på väg att: Duscha och sen dra ut 
Lyssnar du på: Afasi & Filthy – Natten till idag
Väntar du på: att allting ska vända. Och att mamma ska komma hem med min majskolv.
 
 
 
DIN FRAMTID: Vill du ha barn: Ja, 2stycken supersöta duktiga ryattre ska jag ha. Dom ska hoppa sitt första sm på ponny innan dom fyllt tio i alla fall, sedan ska dom bara uppåt. 
Vill du gifta dig: Jag vill vara gift men jag vill inte ha något bröllop. Jag vill inte heller vara gift men jag vill ändå ha en man.. yes, i'm fucked up.  
Karriär i åtanke: Mäklare
VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET? Läppar eller ögon: Ögon
Kramar eller pussar: kramar, lätt. älskar att kramas. 
Kortare eller längre: Har ingen betydelse
Romantisk eller spontan: Spontan
Snygg mage eller snygga armar: Armar
Tatueringar eller piercingar: tatueringar
Känslig eller inte: Nånstans mittimellan
Ragg eller förhållande: blir spyfärdig av båda alternativen just nu. singel forlajf.
Bråkstake eller tveksam: Nånstans mittimellan
HAR DU NÅGONSIN: Kysst en främling: jajemen
Tappat glasögon eller linser: har inga så lite svårt haha
Krossat någons hjärta: kan ha skett
Har du blivit arresterad: asså, hehe, näääädå
Gillat din killkompis (mer än som vän): Näjje
TROR DU PÅ: Dig själv: ja, så ofta det går
Mirakel: ja
Kärlek vid första ögonkastet: nej, en fin tanke men jag tror inte att man kan bli kär i någon av att bara se personen.
Himlen: Japp
Tomten: haha jo men självklart, har träffat honom varenda julo i 19 år. Min trogna vän.
Att kyssas på första dejten: jag dejtar inte satt. 
Änglar: jodå, jag tror ibland att min mamma är en ängel, haha. och maja... vissa människor är helt enkelt för snäll för att bara vara människa.
SVARA ÄRLIGT: Haft mer än en kille på samma gång: nonono! eller säkert på dagis, men inget seriöst. that's not the way i roll.
Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: självklart
Vad kan du verkligen inte leva utan: min Carambo.

Wallander

Kliva upp och gå ner på stan går inte så bra, sängen vägrar låta mig gå


godmorgon

Först ringde Emma och väckte mig, sen somnade jag om. Sedan ringde Tess och väckte mig, somnade om igen och nu ringde Filip. Så nu är det bara kliva upp och vandra ner på stan. Ska träffa Filip och byta bikinin som jag köpte igår.
-
Igår drog jag till skb och var med Johanna, vi var med folk osv. Kom hem allt för sent.
-

Ikväll blir det bio med Tess och några fler. Ska hjälpa mamma ta in hästarna vid fyra tiden oxå. Och dammsuga.
-
Igår invigdes mina nya babes också när jag gick promenad runt Mittuniversitetetet med Bella.


it's like christmas

när ja var ner och käkade frukost så handlade jag även lite nya underkläder, 5par trosor och en bikini. lite smink och ett skärp fick också följa med hem. Sedan åkte mamma och hämtade ut lite paket till mig!
student sakerna + mina älsklingarrrrrrr <3
 

kunde inte tänka logiskt eller sunt och för varje stund du inte fanns där blev det tungt

 
åkte hem till Sundsvall igår med mina fina peeps, vi satt och sjöng gamla nostalgi låtar och skrattade hela vägen hem. Snackade minnen och saknade. Käkade självklart donken så fort vi kom fram till Sundsvall.
 
Städade iordning mitt nya rum hemma hos mamma också, har typ hälften av mina kläder här och dom får inte ens plats i 3 garderober, dagens ilandsproblem.
 
Vaknade, käkade godis och kollade på hungerspelen. Nu ska jag fixa mig och dra ner på stan för att äta frukost på Subway med mina fina vänner.
 
Dunkar Filips nostalgi lista också, så sjukt många minnen som kommer.
 
 
adios
 
 
 

HAHA klockren


veronica maggio

http://www.youtube.com/watch?v=r9iM_Od5SDY&list=PLQpsKtyk21oLifp3yjbbYjG8k6mM7lOpM

she is not me

nu är det bara en box kvar att mocka, + en massa hö som ska göras + en massa hästar som ska in.
Jag har turen som har så fina vänner, Maja mockade 5 boxar, Emma har hjältp mig sprida ut det nya spånet och tess ska hjälpa till att ta in.
Tyggen känns skit, det är dom vanliga ställena som värker redan nu så när jag lägger mig för att sova ikväll kommer nog hela vara kaos. Sånt man får ta lixom.
 
Pga ryggen så kommer jag få svika min loverboy ikv, äter godis med mig själv istället och chillar hemma.
ps. min loverboy är inte vad det låter som. Han är en gammal vän som jag börjat umgåtts med igen.
 
Och i morgon så ska mina Air max ha kommit fram också, dom SKA. Annars blir jag less. Min rygg kommer behöva dom i morgon satt dom får så lov att komma.
 
Nu ska jag ner till stallet igen, sedan upp och packa och sen drar vi!
Jag,tess och emma åker med Andreas ner så hela resan ska jag sova, har jag planerat iaf. Och äta donken såklart!
 

snälla, låt det va som in en film

startar dagen med världens bästa låt, det vill säga mitt och majas nya beroende - http://www.youtube.com/watch?v=DOvI-M6Iw_I&list=PLQpsKtyk21oLifp3yjbbYjG8k6mM7lOpM
 
Annars då? nyss varit och släppt ut alla hästarna i skolstallet och fodrat dom, nu är det ju bara typ 15 boxar som ska mockas.
 
Har en dum huvudvärk också som vägrar släppa så ser inte fram emot dagen- Längtar tills klockan blir 20.00 ikv så jag kan kvälla hästarna och sedan åka hem. Så skönt att komma fort här ifrån ett tag.
 
Fast Sundsvall känns inte så frestande det heller, skulle villa åka bort någon annan stans, typ stugan .. eller varför inte Spanien.
 Vore det inte för mina djur så skulle jag inte haft något problem med att bara dra till spanien, mallorca eller något skönt land. Släppa allt, ta en sista minuten och sticka för att aldrig komma tillbaka. Men har för mycket som håller mig tillbaka.
 
Har sökt jobb i uppsala också, tjolahopppppp.,
Och ikväll ska jag va med min loverboy, vi ska snacka skit och mysa.